Ga terug

Bee Friendly: Zet heel Nederland in bloei voor de bij

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. Daarom zeggen wij; Bee Friendly! En gaan we heel Nederland in bloei zetten.

Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. Bij KRO-NCRV willen we dat we wat meer naar elkaar omkijken. Naar de mensen om ons heen, maar ook naar de wereld om ons heen. In dit specifieke geval; naar de bij. Want die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen bijvoorbeeld geen appels, kersen, aardbeien en nog veel meer. De bij is dus héél belangrijk voor ons bestaan. Maar de bijenstand gaat hard achteruit; er zijn steeds minder wilde bijen. Dat komt onder andere doordat er simpelweg minder bloemen zijn. Daar gaan we wat aan doen. Onder het thema Bee Friendly gaan we vriendelijker zijn voor de bij. We gaan zorgen voor meer bloemen door zaad te verspreiden. En zo zetten we heel Nederland in bloei!

Dit is hoe wij de wilde bij graag zien!

Programmering

Verschillende KRO-NCRV programma’s zijn aangesloten bij het Bee Friendly project. Zo zal grondlegger Stefan Stasse campagne gaan voeren in zijn programma De Staat van Stasse. SpangaS zal zich online gaan richten op het redden van de Wilde Bij en BinnensteBuiten maakt samen met Ramon een hele mooie YouTube serie over de Wilde bij. Hoe dat er allemaal exact uit komt te zien? Daarover hoor je later meer. Houd de website in de gaten!

Contact

Heb je een vraag, een suggestie of zie je een foutje op de website? Meld het dan! Stuur een mail naar beefriendly@kro-ncrv.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je algemene vragen over de KRO-NCRV en haar programmering? Ga dan naar www.kro-ncrv.nl/contact-faq

Hoe zaai dit zakje nou het beste? Lees het hier! Of kijk hier voor de veel gestelde vragen.